Ferry Doedens boeken

Al op hele jonge leeftijd is duidelijk dat in Ferry een artistiek talent verscholen zit dat er vroeg of laat uit zal gaan komen. Zijn brede interesse in diverse disciplines binnen de artistieke sector heeft er inmiddels al voor gezorgd dat het jonge multi-talent de meest uiteenlopende dingen heeft ondernomen.

Ferry Doedens boeken

Boeken voor 1,975.00

Al op hele jonge leeftijd is duidelijk dat in Ferry een artistiek talent verscholen zit dat er vroeg of laat uit zal gaan komen. Zijn brede interesse in diverse disciplines binnen de artistieke sector heeft er inmiddels al voor gezorgd dat het jonge multi-talent de meest uiteenlopende dingen heeft ondernomen.

Categorie:

Beschrijving

In 2005 staat Ferry, al op 15 jarige leeftijd, voor het eerst op de planken in de hoofdrol van diverse lokale musical producties van theater De Lawei in Drachten. In dat jaar speelt hij ook een figurantenrol in Pietje Bell de Musical. Na het voortgezet onderwijs is Ferry in 2006 gaan studeren aan de opleiding Kunst Theater en Media in Groningen. Hier wordt hij gecoacht op zanggebied en volgt hij allerhande lessen en workshops in drama, (film)acteren en diverse dansstijlen.

Ferry Doedens als levend standbeeld

In 2006 op het Nederlands Kampioenschap Living Statue in Arnhem, als levend standbeeld, is hij de winnaar in de jeugdcompetitie. Kort daarna valt ook het zangtalent van Ferry op bij diverse muzikanten uit de omgeving, met als gevolg dat Ferry in de coverband ‘Walrus Gumboots’, bestaande uit professionele en semi-professionele muzikanten, terecht komt. Een behoorlijke vuurdoop omdat hij direct als leadzanger en frontman soms wel publieken tot 3000 man in grote feesttenten mag gaan ‘bespelen’. Ook zijn passie voor acteren blijft aanwezig.

In 2007 heeft hij een hoofdrol in een semi-professionele musicalproductie, wederom in De Lawei in Drachten. Eind 2007 gaat hij op auditie bij Idols 4, waarbij hij het in de populaire talentenjacht tot de laatste 18 kandidaten weet te schoppen. Vanaf dat moment raakt alles in een stroomversnelling.

Begin 2008 wordt Ferry benaderd voor de boyband IDSF. Met IDSF is hij in de clip “Sinner” op TMF te zien. Alsof acteren en zingen (en levend standbeeld zijn) nog niet genoeg is, loopt Ferry in dat jaar ook voor de Dutch Fashion Foundation via modellenbureau Tjarda’s Modelmanagement.

In het najaar van 2008 komt hij in contact met componist/producer Robert Dorn, waarbij hij in een intensieve samenwerking van 7 maanden een enorme ontwikkeling doormaakt op vocaal gebied tijdens de productie van een volledig Engelstalig album.

Sedert april 2009 speelt Doedens de rol van Lucas Sanders in Goede Tijden Slechte Tijden. Hij is inmiddels wekelijks te zien op RTL4. Het kan uiteraard niet anders zijn dan dat dit wordt vervolgd,op alle artistieke fronten waar Ferry zich thuis voelt.
Ferry Doedens – Bij Mij

In 2011 gaat Ferry in zijn vrije tijd steeds vaker de muziekstudio in aangezien het zingen weer gaat kriebelen en medio mei 2011 brengt hij zijn eerste solo single “Bij Mij” uit. In februari 2013 volgt zijn tweede single “Hoger en Verder” en in september van dat jaar “Droom over jou” samen met rapper Billy Dans.

Medio 2012 is Ferry Doedens de stemacteur die Ted in de animatiefilm Lorax vertolkt. Ook zijn droom komt uit met de (alternate) rol van prins Fiyero in de musical ‘Wicked’ die hij vertolkt naast zijn rol als Lucas in Goede Tijden, Slechte Tijden. Ook krijgt hij in 2012 de rol van Bo Monti in de AVRO jeugdserie “De Vier van Westwijk, de verdwijning van Bo Monti”

Op presentatievlak krijgt Ferry de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. Zijn presentatie debuut is in 2013 het tv-programma “Het Beste van Idols Worldwide” bij RTL5 en al snel daarna volgt de backstage presentatie bij RTL4 “X-factor”. In oktober 2013 is Ferry Doedens genomineerd voor de gouden Televisier’s Ring in de catagorie “Talent Award” .

Extra informatie

Duur optreden

1x 30 minuten

Geluid

tot +/- 750 personen