Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Op zoek naar een antwoord op jouw vraag? Heb je nog een vraag over een specifieke artiest of band, of bepaalt feest wat je graag wilt organiseren maar is het niet helemaal duidelijk? Hier vind je de meest gestelde vragen terug. alle vragen worden opgedeeld per categorie, zo vind je je antwoord nog sneller terug. je antwoord hier toch niet gevonden? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen via het contactformulier.

 • Je gaat naar de artiestenpagina op onze website
 • Klikt op ‘Offerte aanvragen‘  of ‘Boeken’
 • Wij nemen contact met je op, geven advies en sturen een offerte
 • Zodra die bevestigd is maken wij het boekingscontract
 • Wanneer jij die leest, ondertekent en terugstuurt boeken wij de artiest
 • En dan zorgen wij dat de artiest op jouw feest staat!

Ja, het is mogelijk om een artiest vrijblijvend in optie te nemen. Opties zijn 10 dagen geldig, tenzij in de offerte anders aangegeven. U heeft binnen deze 10 dagen de gelegenheid om met uw feestcomité of collega-organisator te overleggen of u de geplaatste optie om wilt zetten in een definitieve boeking. Een optie plaatsen kunt u simpel doen door contact met ons op te nemen: via telefoon of de contactpagina.

Indien u dit wenst kunt u in sommige gevallen van tevoren telefonisch contact opnemen met ons om specifieke wensen of mogelijkheden door te spreken. In sommige gevallen belt de artiest u en in sommige gevallen regelt Schlagerartiest.nl dit zelf. Uiteraard is het zo dat belangrijke zaken moeten worden besproken, waarbij direct contact belangrijk is.

Alle artiesten die u bij Schlagerartiest.nl boekt zijn professionals. In de praktijk betekent dit dat alle artiesten al geruime tijd op professionele basis entertainment verzorgen, en dat zij door hun kennis en ervaring een professioneel product weten neer te zetten. Doordat wij al geruime tijd en naar ieders tevredenheid samenwerken met deze artiesten, bent u er zeker van dat u altijd kwaliteit in huis haalt.

Doorgaans is een artiest ruim op tijd voor aanvang van het optreden aanwezig. De exacte tijd van aanwezigheid verschilt echter per act of artiest. De aankomsttijd van de artiest wordt u in de week voorafgaand aan het optreden bekend gemaakt.

Wij zijn telefonisch van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 21:00 op telefoonnummer +31 6 26660014.  Buiten deze kantoortijden nemen we informatieaanvragen in behandeling per e-mail.

In geval van nood kunt u ons telefoonnummer gebruiken: +31 6 26660014.

In de praktijk komt het vrijwel nooit voor dat een artiest een optreden moet afzeggen. Mocht een artiest door omstandigheden toch verhinderd zijn dan zal Schlagerartiest.nl er alles aan doen om voor geschikte vervanging zorg te dragen. Doordat we een groot artiestenbestand hebben is er eigenlijk altijd wel een oplossing mogelijk. Eventuele meerkosten zijn voor Schlagerartiest.nl.

Boekingen kunnen altijd geannuleerd worden, mits het via een tussenpersoon wordt geregeld. Overigens kunnen er ook extra kosten in rekening gebracht worden.

 • Tot 4 maanden voor optreden: kosteloos
 • 3-4 maanden voor optreden: 25%
 • 2 maanden voor optreden: 50%
 • 1 maand voor optreden: 75%
 • 14 dagen voor optreden: 100%
 • N.a.w. gegevens
 • Naam contactpersoon
 • Telefoonnummer
 • e-mailadres
 • Naam artiest / band / act
 • Datum uitvoer
 • Adresgegevens locatie
 • Telefoonnummer locatie
 • Tijden van het optreden
 • Meldadres
 • Overige bijzonderheden

Natuurlijk proberen wij deze site zo up-to-date mogelijk te houden. Mocht u een bepaalde artiest zoeken, maar deze niet op onze site vinden, neemt u dan even contact met ons op. Meestal kunnen wij de door u gezochte artiest gewoon voor u boeken.

Bij een artiest kom je vaak bij de specificaties tegen, geluid inclusief A-set. Dit betekend dat de artiest een A-set meeneemt. Dit is een geluidsinstallatie tot 250 á 300 personen.

Meestal neemt de artiest ook een M-set mee dit is een monitorset (het geluid voor de artiest zelf). Tegenwoordig maken veel artiesten gebruik van inears (ook wel oortjes genoemd) en staan er geen monitors meer op het podium.

Naast de gage voor de artiest zijn er nog andere kosten waar rekening mee gehouden moet worden. Eventuele kosten (verschillend per artiest en situatie)

 • Reiskosten
 • Eten en drinken
 • 7% voor Buma, wanneer artiest eigen repertoire zingt
 • 6% of 21% btw

Praesent vulputate, elit vel convallis imperdiet, quam nulla pellentesque velit, vel molestie magna dui euismod nibh. Nullam non tellus vitae neque porttitor fermentum id et nisi.

Wanneer de artiest eigen repertoire zingt kan er 7% van de gage bovenop geteld worden, die betaald wordt aan Buma. De prijzen zijn exclusief btw. Betalingen altijd uiterlijk 14 dagen voor optreden van een artiest.

Dat is afhankelijk van verschillende factoren en daarom verschillend per artiest en boeking. Het eventuele bedrag is volgens de normen van de kilometerheffing, meestal rond € 0.19 per kilometer. Vaak is er een vergoeding vanaf een aantal kilometers.

Dat ligt aan het tijdstip wanneer ze komen, of ze nog andere optredens hebben en hoe lang ze bezig zijn. Als ze bijvoorbeeld een halve dag moeten opbouwen, dan is het gewoonlijk om een maaltijd te faciliteren voor de artiest. Sommige artiesten hebben speciale wensen op de bühne. Deze informatie wordt duidelijk gemaakt bij het boeken van de artiest. Vraag gerust naar de wensen vóór het boeken.

Betalingen moeten uiterlijk 14 dagen van tevoren binnen zijn. Indien dat niet het geval is, wordt mogelijk het optreden geannuleerd. Bij grote bedragen  wordt er om een aanbetaling gevraagd van … euro of … %. Wanneer de boeking twee weken van tevoren geannuleerd wordt, dient 100% betaald te worden.

Dit om uit te sluiten dat we er financieel bij in schieten. Overigens wordt dit alleen gedaan bij grote bedragen, dus bedragen boven de € 2500.-.

Inzake aanbetaling, kan ik deze regel hanteren of moet dat wat anders worden? /  Aanbetaling gaat vaak met grote bedragen, dit is niet standaard en de klant kan hiervan schrikken. Als het niet nodig is is het beter.  Wel moet de klant ruim op tijd  het inkoop bedrag gestort hebben op rekening van BLP of Schlagerartiest.nl  (dit is het zelfde rekening nummer)  Bij de bekendere artiesten willen ze de artiest vaak het hun gage 2 weken vooraf op hun rekening staan, dan verwachten wij van de klant dat ze 3 weken van te voren het te vergoedde bedrag betalen.

KVK nummer:

BTW nummer:

Bankrekeningnummer:

Over de uitkoopgages van uitvoerende artiesten (bijv. bands, zangers, BN’ers) betaal je 6% BTW.  Mocht je twijfelen over het BTW tarief waar een bepaalde act onder valt informeer hier dan naar, wij zijn u graag van dienst.

Tijdens kantooruren doen we onze uiterste best om dezelfde dag iets te laten weten. Mocht het niet lukken om u snel antwoordt te geven, laten wij dit weten en komen wij zo snel mogelijk terug met het antwoord. Binnen 24 uur kunt u een reactie verwachten.

Artiestenbureau Schlagerartiest.nl is 24 uur per dag te bereiken bij calamiteiten. Je kunt gewoon ons telefoonnummer bellen +31 66660014, Bertie Lukassen neemt dan op. U kiest vervolgens een 1 en wordt direct doorverbonden met één van onze medewerkers.

Openbare evenementen zijn openbaar toegankelijke evenementen. Evenementen waarvoor je niet uitgenodigd hoeft te zijn, maar waar iedereen een kaartje voor kan kopen. Zoals bijvoorbeeld een concert of voetbalwedstrijd. Maar ook evenementen waar je gratis naartoe kan, zoals braderieën, kermis of straatfestivals.