Nederlandse rappers

Nederlandse rappers

De geschiedenis van de Nederlandstalige rap begint in 1980. Hiphop was toendertijd een gloednieuw muziekgenre in de Top 40.  De eerste keer dat Nederlandse rappers de top 10 bereikten, was meteen ook een groot succes. De Holiday Rap van M.C. Miker “G” & Deejay Sven steeg in 1986 razendsnel naar de eerste plaats. Dat gebeurde niet alleen in Nederland, maar ook in Frankrijk, Duitsland en Engeland.

In 2018 mag Ronnie Flex zich de succesvolste Nederlandse rapper uit de Top 40-geschiedenis noemen. Hij passeert Ali B, die de afgelopen jaren de succesvolste rapper uit Nederland was. Ali B heeft zich bijna 13 jaar lang de meest succesvolle rapper van Nederland mogen noemen. Alleen tussen 2014 en 2015 ging een jaar lang de eer naar Gers Pardoel, die dankzij zijn hit Louise nét boven Ali B uitkwam.

Nederlandse rappers van nu

Ronnie Flex is ook hard opweg nu en ook zijn succesvolle collega’s zoals Lil Kleine en Boef, die beide in de top staan van het overzicht succesvolste Nederlandse rappers.

Artiest vinden

Vind een geschikte artiest voor uw evenement. Wij helpen je natuurlijk graag

Beschikbaarheid

Wij kijken of de artiest op de door u gekozen datum beschikbaar is. Stuur ons een e-mail, gebruik ons contactformulier of bel ons.

Boeken & bevestigen

U ontvangt van ons een overeenkomst van de gemaakte afspraken.

[ultimate_heading main_heading=”Nederlandse rappers te boeken bij BLP”][/ultimate_heading]