Peter Koelewijn boeken

'Kom van dat dak af' herinnert iedereen zich nog! Op zijn zestiende schreef Peter Koelewijn zijn eerste liedjes, meestal in het toen in zwang zijnde cowboygenre, maar een jaar later begon hij voorzichtig aan zijn eerste Engelstalige songs. Op de MULO ontstond het begin van de uiteindelijke Rockets.

Peter Koelewijn boeken

Boeken voor 3,230.00

'Kom van dat dak af' herinnert iedereen zich nog! Op zijn zestiende schreef Peter Koelewijn zijn eerste liedjes, meestal in het toen in zwang zijnde cowboygenre, maar een jaar later begon hij voorzichtig aan zijn eerste Engelstalige songs. Op de MULO ontstond het begin van de uiteindelijke Rockets.

Direct boekenOfferte aanvragen
Categorie:

Beschrijving

Er werden zonder succes diverse audities afgelopen totdat een vriend uit Eindhoven een auditie bij EMI-Bovema wist los te peuteren. De avond tevoren schreef Peter ‘Kom van dat dak af’. De tape bleef een hele tijd bij EMI op de plank liggen omdat de platenfirma er eigenlijk geen brood in zag. Tot Ko de Kloet, samensteller van het populaire radioprogramma ‘Tijd voor Teenagers’ de band hoorde en razend enthousiast werd. Een maand later stond ‘Kom van dat dak af’ in Nederland en België bovenaan.

Peter begon een eigen productiemaatschappij en scoorde hit na hit : ‘Kom uit de bedstee’ (Egbert Douwe ‘ Rob Out), ‘Ik kan geen kikker van de kant afduwen’ (Lowland Trio), ‘Oei, dat was me wee een loei’, (Johan Cruyff) en ‘I won’t stand between them’ (Bonnie St. Claire). In deze periode maakte Peter ook nog furore als D.J. bij Radio Luxemburg. In 1970 tekende Peter een kontrakt bij Phonogram als artiest en producer en opnieuw scoorde hij volop. Met de Rockets pakte hij de draad weer op en scoorde gigantische hits met ‘Mij oh mij’, ‘Angeline’ en ‘Veronica sorry’.

Een unicum en tevens een hoogtepunt beleefde Peter in 1974, toen de TROS onder de titel ‘Koelewijn behoeft geen krans’ een complete TV special rond ‘zijn’ artiesten uitzond. In 1977 maakte Peter een solo album ‘Het beste in mij is niet goed genoeg voor jou’, welke door insiders als baanbrekend op het gebied van de Nederlandse popmuziek werd beschouwd. Hiervoor ontving Peter een Edison en een Gouden Harp. En natuurlijk waren er ook hits : ‘Je wordt ouder pappa’ en ‘KL 204’. Op initiatief van Veronica werd Peter in 1981 uitgenodigd om samen met zijn Rockets een Countdown live TV special te maken. Dit gebeuren werd op 21-sporen opgenomen en resulteerde in een live album waarvan 40.000 exemplaren verkocht werden !!

De optredens en hits bleven komen; ‘Zolang de motor loopt’, ‘Ik ben geen Jo-Jo’ en ‘Hete zomer’. Peter is ook de man achter de vele successen van Babe. Zeer verbaasd was hij toen hij konstateerde toen de eerste single van Curtie & the Boombox, ‘Let’s talk it over in the ladiesroom’, een hit werd en in twintig ‘buitenlanden’ werd uitgebracht. De opvolger, ‘Black kisses’, haalde zelfs de Amerikaanse Top 100. In 1995 maakt hij een wereldhit als zanger onder de naam ‘Gompie’ met ‘Alice, who the fuck is Alice’.’ Tevens zet hij zich in als producer in voor het ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ team; no.1 hit met ‘Ademnood’. Ook als producer voor Helmut Lotti gaat het Peter voor de wind.

In 2007 krijgt Peter deze zeer prestigieuze ‘Radio 2 Zendtijd Prijs’ die hej in het Amsterdamse theater Carree wordt uitgereikt tijdens een groot gala concer, waar vele artiesten liedjes van zijn hand zingen. Naar aanleiding daarvan wordt de CD ‘Peter Koelewijn, mijn mooiste liedjes’, uitgebracht.

Extra informatie

Duur optreden

1x 30 minuten

Geluid

tot +/- 300 personen